7 syytä, miksi tulevaisuutta kannattaa pohtia nyt

Kun tulevaisuus on monilta osin epävarma, ei ole ihme, jos tulevaisuuden suunnittelu tuntuu vaikealta.

 

Mielemme on viritetty huomioimaan uhkat ja ne täyttävät helposti valtaosan ajattelumme kapasiteetista. Ymmärrettävästi mielen täyttää nyt huolet. Uhatun mielen ajattelu kapeutuu herkästi joko-tai -vaihtoehtoihin.

Miksi kuitenkin kannattaa suunnata katse kohti tulevaisuutta?

 

1) Tulevaisuutta ei ole ennalta päätetty. Tulevaisuus rakentuu ihmisten toimesta. Teemme tulevaisuutta yhdessä joka päivä. Jokainen meistä voi vaikuttaa tulevaisuuteen.

 

2) Tulevaisuusajattelun menetelmillä tulevaisuutta voi tutkia ja huomisen mahdollisuuksia tunnistaa.

 

3) Edessämme on monta vaihtoehtoista tulevaisuutta. Tulevaisuuskestävyys kasvaa merkittävästi, kun tulet niistä tietoiseksi. Kun olet tullut tietoiseksi monista vaihtoehtoisesti tulevaisuuksista, voit varautua ja vaikuttaa.

 

4) Institute for the Futuren johtaja Marina Corbis on sanonut, että tulevaisuus on turvallinen paikka. Siellä mikä tahansa on mahdollista. Levähdä siis tulevaisuudessa.

 

5) Kuvittelemalla oman toivotun tulevaisuuden, varmistat ettet tule eläneeksi todeksi jonkun toisen tulevaisuuden visiota sitä liiemmälti ajattelematta.

 

6) Juuri nyt kirkas visio ja tavoiteltava tulevaisuuden tila voivat auttaa navigoimaan eteenpäin. Visio tulevaisuudesta voi luoda tähän hetkeen tarvittavaa toivoa ja voimia ponnistella eteenpäin. Inspiroidu ja inspiroi omalla visiollasi.

 

7) Kun olet kuvitellut oman toivotun tulevaisuuden, sitä kohti on helpompi mennä.

 

Tutustumalla tulevaisuuden muutosajureihin eteen avautuu uudenlaisia kysymyksiä, näkökulmia tai vaihtoehtoja, joita ei muuten ehkä osaisi ottaa huomioon. Ennakoinnin yksi tärkeimmistä kysymyksistä on Entä Jos.

11Helsinki skannaa muuttuvan maailman signaaleja ja trendejä jatkuvasti ja väsymättä. Tätä tulevaisuustietoa hyödynnämme asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseen tulevaisuusmuotoilun monipuolisilla menetelmillä. Teemme yrityksille trenditutkimusta myös tilauksesta, ja räätälöimme tulevaisuustyöpajoja nopeallakin aikataululla.

Tulevaisuutta voit tutkia nykyhetkessä ja tätä tietoa voimme tuoda päätöksentekoon tähän hetkeen. Ja vaikka ilmassa on nyt paljon epävarmuutta, maailma ei lakkaa muuttumasta. On myös paljon tulevaisuuteen vaikuttavia  tunnistettuja muutosajureita. Epävarmuus vähenee, kun tulevaisuudesta tehdään tolkkua. Oletko valmis tulevaan?

11Helsinki on kumppanisi tulevaisuusmuotoilussa.

Minna Koskelo2020©

#tulevaisuusmuotoilu #ennakointi #trendit #tulevaisuustietoisuus #skenaariot #tulevaisuus

Jaa tämä kirjoitus: