Haussa harjoittelija / aloitteleva tulevaisuusmuotoilija

Oletko vastavalmistunut tulevaisuudentutkija tai palvelumuotoilija (tms.) tai opinnoissasi siinä vaiheessa, että haluaisit saada työkokemusta?
11Helsingillä on tarjolla kevääksi harjoittelijan – entry -tason  tulevaisuusmuotoilijan paikka.

11Helsinki on erikoistunut tulevaisuusmuotoiluun. Yhdistämme uniikilla tavalla palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun ja autamme asiakkaitamme tulevaisuuskestävyyydessä ja asiakaskeskeisyydessä. Asiakkaina on sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioita ja järjestöjä.

11Helsingin arvot ovat uteliaisuus, yhteistyö, ihmiskeskeisyys, tulevaisuustietoisuus ja tulokset. Missiomme on tuoda tulevaisuusajattelu päätöksentekoon. Visionamme on rakentaa tulevaisuuskestävää huomista.

Työroolissa pääset oppimaan ja tekemään tulevaisuusmuotoilun tehtäviä monipuolisesti kiinnostavissa projekteissa Minna Koskelon työparina. Pääset kiinni asiakastyöhön, työpajavalmisteluihin ja fasilitointiin. Toimit tavoitteiden saavuttamisen kannalta tärkeänä osana tiimiä. Työ edellyttäää systemaattisuutta, kokonaisvaltaista työotetta, tarkkuutta, luovaa ongelmanratkaisukylykä, raportointia ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Työroolissa sinulla on mahdollisuus olla mukana tuottamassa muuttuvan toimintaympäristön ymmärrystä, asiakas- ja käyttäjäymmärrystä, visualisointeja, valmistella digitaalisia ja fyysisiä työpajoja sekä fasilitoida niissä.

Tehtäväsi voivat olla muun muassa seuraavanlaisia:

  • muuttuvan toimintaympäristön monitorointi ja raportointi
  • trendianalyysi
  • asiakasymmärryksen hankinnan suunnittelu ja koordinointi
  • asiakasymmärryksen raportointi ja analysointi esim. asiakaspolkujen ja asiakaspersoonien kuvaamisena
  • asiakkaiden osallistaminen asiakasymmärryksen varmistamiseksi, yhteiskehittämisen erilaisilla menetelmillä
  • fasilitointi
  • työpajatuotosten- ja keskusteluiden dokumenointi
  • markkinoinnissa ja myynnissä avustaminen
  • visualisoinnit

Yksi merkittävä osa työnkuvaa on Futures Design Academyn sisältöjen kehittäminen.

Aikaisempaa työkokemusta tehtävässä ei ole välttämätön. Palvelumuotoilun, muotoilun, spekulatiivisen ja/tai tulevaisuudentutkimuksen menetelmäosaaminen ja menetelmien tunteminen on toivottavaa. Tärkeintä on aito kiinnostus tehtävää kohtaan sekä utelias ja proaktiivinen asenne.
Työskentelemme asiakkaiden kanssa sekä paikan päällä että etänä esimerkiksi Miron ja Howspacen välityksellä ja myös näiden sujuva käyttö on toivottavaa. Sinulta odotetaan sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä aitoa halua työskennellä tulevaisuusmuotoilun parissa.

Lähetä minulle lyhyt hakemus (muoto vapaa) sekä CV:si (portfolio) 10.12.2023 mennessä.
Kerro hakemuksessa osaamisestasi ja siitä, mitä sinä haluaisit oppia ja miksi tulevaisuusmuotoilu kiinnostaa. Aloitus mielellään mahdollisimman pian joulu-tammikuussa. Palkan määrittämisessä huomioidaan tehtävien vaativuus, aikaisempi kokemus sekä suoritetut opinnot.

Yrityksen on perustanut Minna Koskelo, joka on tulevaisuusmuotoilun edelläkävijä Suomessa. Viimeisten lähes 20 vuoden aikana Koskelo on työskennellyt lähes 100 organisaation ja usean kymmenen toimialan parissa. Koskelolla on kokemusta satojen yhteiskehittämisen työpajojen vetäjänä sekä kysyttynä keynote-puhujana. Koskelon kirja Tehtävänä tulevaisuus – tulevaisuusmuotoilu päätöksenteossa julkaistiin viime vuonna. Koskelo opettaa myös tulevaisuusajattelua Laurea AMKissa Service Innovation and Design Master -ohjelmassa.

Koskelo on myös perustaja ja vetäjä ennakointia edistävässä Futures Finland sekä Tulevaisuuspäivä yhdistyksissä. Tulevaisuuspäivä palkittiin vuoden 2019 ennakointitekona. Tunnustuksen myönsivät Valtioneuvoston kanslia, Työ- ja elinkeinoministeriö, Opetushallitus ja Uudenmaan Liitto.

Lisää yrityksestä sekä Minna Koskelosta voit lukea:
11hki.fi
minnakoskelo.fi
https://www.linkedin.com/in/minnakoskelo/

Voit kysyä lisätietoja sähköpostitse. Haastattelut pyritään pitämään viikolla 50

minna.koskelo(at)11hki.fi
Puh. 050 356 9140

Jaa tämä kirjoitus: